Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата в Стара Загора внесе обвинителния акт по делото за Дебора


Обвиняемият Георги Георгиев
Обвиняемият Георги Георгиев

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителния акт по делото за случая с 18-годишната Дебора Михайлова, съобщи БТА в петък.

Новината идва, след като през лятото тя беше пребита и обезобразена с макетен нож. Обвиняем е бившият ѝ приятел Георги Георгиев. Случаят предизвика масови протести в цялата страна.

„Считам, че усилията на наблюдаващите прокурори дадоха резултат и в един кратък срок за такова разследване, което е с фактическа сложност, се стигна до заключителния етап на разследването и предаване на лицето на съд“, каза на брифинг районният прокурор Таня Димитрова.

По нейни думи е било проведено всестранно, обективно и пълно разследване, по време на което са били събрани достатъчно доказателства за предаване на обвиняемия на съд.

Георгиев е обвинен за закана за убийство и принуда, както и причиняване на две средни телесни повреди. Срещу обвиняемият е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд- Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Случаят доведе до поправки в Закона за домашното насилие. Чрез тях се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, но само между „лица от мъжки и женски пол“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG