Връзки за достъпност

Извънредни новини

Най-малко жертви на коронавируса в Италия от 3 седмици. В САЩ обмислят кога да смекчат мерките


Надпис на британската национална здравна служба (NHS), който призовава хората да си останат по домовете

431 души са починали за последното денонощие в Италия от COVID-19, което е най-ниският брой за повече от три седмици, предават Ройтерс и Франс прес. Последният ден, в който броят на смъртните случаи в страната беше под 500 за 24 часа, е бил на 19 март.

За девети пореден ден в Италия регистрират и спад на хората, настанени в интензивните отделения като към момента те са близо 3400.

По света заразените вече са над 1 милион и 850 хиляди души като над половин милион от тях са регистрирани в САЩ. България обяви извънредно положение заради COVID-19 на 13 март. Тук можете да следите развитието на ситуацията в страната.

Забавяне на дневния ръст на смъртните случаи се наблюдава и във Франция, където бяха регистрирани 315 жертви на епидемията, с което общият им брой в страната достигна 14 400. Броят на загиналите за последните 24 часа е най-ниският от 29 март насам, което според властите се дължи на мерките за ограничаването на заразата, предприети от правителството.

В неделя Германия съобщи, че в страната вече са регистрирани по-голям брой оздравели в сравенение с този на активните случаи.

В САЩ, които в неделя оглавиха световната статистика по смъртни случаи в рамките на една държава, броят на починалите продължава да расте. За последното денонощие в епицентъра на заразяването Ню Йорк са регистрирани нови 758 жертви, с което общият им брой в щата достигна 9358. В цялата страна починалите са над 22 000, а заразените са близо 558 000.

В същото време главният експерт на федералното правителство за коронавируса допусна възможността за постепенно и частично възстановяване на икономическата дейност в САЩ през май. От своя страна директорът на Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания Антъни Фаучи предпочете да не се избързва със заключенията.

„Надяваме, че до края на месеца ще можем да видим какво се случва и дали (ситуацията) ни позволява да рестартираме внимателно и безопасно. Ако може - добре. Ако не - продължаваме да стоим на сигурно у дома“, коментира той.

За последното денонощие в континенталната част на Китай са отчетени 108 нови случая на заразени с COVID-19. Това е пик на броят на случаите, оповестени от Пекин в рамките на последните 6 седмици. Регистрирани са и два нови смъртни случая като и двете жертви са от град Ухан, който се смята за начална точка на пандемията.

Ако търсите или предлагате помощ във връзка с пандемията от коронавирус, тук можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG