Връзки за достъпност

Извънредни новини

Най-малко жертви на коронавируса в Италия от 3 седмици. В САЩ обмислят кога да смекчат мерките


Надпис на британската национална здравна служба (NHS), който призовава хората да си останат по домовете
Надпис на британската национална здравна служба (NHS), който призовава хората да си останат по домовете

431 души са починали за последното денонощие в Италия от COVID-19, което е най-ниският брой за повече от три седмици, предават Ройтерс и Франс прес. Последният ден, в който броят на смъртните случаи в страната беше под 500 за 24 часа, е бил на 19 март.

За девети пореден ден в Италия регистрират и спад на хората, настанени в интензивните отделения като към момента те са близо 3400.

По света заразените вече са над 1 милион и 850 хиляди души като над половин милион от тях са регистрирани в САЩ. България обяви извънредно положение заради COVID-19 на 13 март. Тук можете да следите развитието на ситуацията в страната.

Забавяне на дневния ръст на смъртните случаи се наблюдава и във Франция, където бяха регистрирани 315 жертви на епидемията, с което общият им брой в страната достигна 14 400. Броят на загиналите за последните 24 часа е най-ниският от 29 март насам, което според властите се дължи на мерките за ограничаването на заразата, предприети от правителството.

В неделя Германия съобщи, че в страната вече са регистрирани по-голям брой оздравели в сравенение с този на активните случаи.

В САЩ, които в неделя оглавиха световната статистика по смъртни случаи в рамките на една държава, броят на починалите продължава да расте. За последното денонощие в епицентъра на заразяването Ню Йорк са регистрирани нови 758 жертви, с което общият им брой в щата достигна 9358. В цялата страна починалите са над 22 000, а заразените са близо 558 000.

В същото време главният експерт на федералното правителство за коронавируса допусна възможността за постепенно и частично възстановяване на икономическата дейност в САЩ през май. От своя страна директорът на Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания Антъни Фаучи предпочете да не се избързва със заключенията.

„Надяваме, че до края на месеца ще можем да видим какво се случва и дали (ситуацията) ни позволява да рестартираме внимателно и безопасно. Ако може - добре. Ако не - продължаваме да стоим на сигурно у дома“, коментира той.

За последното денонощие в континенталната част на Китай са отчетени 108 нови случая на заразени с COVID-19. Това е пик на броят на случаите, оповестени от Пекин в рамките на последните 6 седмици. Регистрирани са и два нови смъртни случая като и двете жертви са от град Ухан, който се смята за начална точка на пандемията.

Ако търсите или предлагате помощ във връзка с пандемията от коронавирус, тук можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG