Връзки за достъпност

Извънредни новини

Висок брой на излекуваните и починалите от COVID-19 в България


Рекорден брой от 3370 излекувани от коронавирус са регистрирани през последното денонощие, показват данните от Единния информационен портал.

В тази бройка влизат всички, които са били лекувани в лечебните заведение, както и тези, които не са получили лекарска помощ, не са били преглеждани, а само са преминали през 14-дневна карантина.

За последните 24 часа е регистриран и голям брой починали, които са били заразени с COVID-19. Данните на здравните власти показват, че броят на жертвите в последното денонощие е 213 души. Общо от началото на пандемията те са вече 5010.

Във вторник стойностите за излекуваните и починалите традиционно са по-високи, тъй като включват и част от нерегистрираните в статистиката случаи от уикенда.

Новозаразените за последното денонощие са 2764 души. Това се е случило след направени общо 6260 PCR теста, което означава, че 44% от тях са били положителни.

Към момента за лечение в болниците са настанени 6821 души, а в интензивни отделения се намират 523 пациенти.

Във вторник пред Нова телевизия секретарят на националния щаб, който ще отговаря за ваксинирането Радосвета Филипова заяви, че няма опасност ваксините да доведат до заразяване с COVID-19. По нейни думи все още липсва достатъчно информация за различните ваксини, а нито една компания не е издала “кратка характеристика”, която описва качествата на продукта и гарантира неговото одобрение за употреба.

Тя подчерта също, че ваксините срещу коронавируса не са създадени само за няколко действия, а са плод на дългогодишни разработки.

От началото на пандемията от COVID-19 в България общият брой на регистрираните случаи е 164 185. Починали са 5010 пациенти, положителни за коронавируса, а като излекувани са регистрирани общо 65 616 души.

В петък правителството публикува плана за ваксиниране срещу COVID-19, който е от няколко фази. В момента в България е в сила извънредна епидемична обстановка. Мерките срещу разпространението на коронавируса бяха затегнати в края на ноември. Тук можете да видите какви са ограниченията.

В понеделник министър-председателят Бойко Борисов обяви, чеголяма част от рестрикциите ще бъдат вдигнати на 21 декември, а още от 14 декември е възможно подновяването на работата на яслите и детските градини.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG