Връзки за достъпност

Извънредни новини

Най-смъртоносният ден на протестите. Броят на убитите в Мианмар расте


Най-малко 18 протестиращи са убити от полицията в Мианмар, съобщи Би Би Си като се позовава на Службата на ООН по правата на човека. Кадри в социалните мрежи показват как демонстранти бягат, а представители на силите на реда се нахвърлят върху тях.

Силите за сигурност започнаха жестоки репресии в събота след седмици на, до голяма степен, мирни протести срещу военния преврат в началото на февруари.

Военните поеха контрол над управлението в Мианмар на 1 февруари, след като арестуваха лидерката на управляващата партия Аун Сан Су Чжи и други водещи политически фигури, сред които и президента Вин Мин. В страната е обявено военно положение за срок от една година.

Въпреки това няколко дни след преврата започнаха масови протести с искане цивилната и демократично избрана власт да бъде възстановена.

Европейския съюз, САЩ, Канада и Великобритания вече наложиха санкции срещу генералите от военната хунта

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG