Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Има такъв народ" казва на партиите във вторник кои са министрите


В следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП
В следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП

“Има такъв народ” (ИТН) покани "Изправи се.БГ! Ние идваме" (ИБГНИ), "Демократична България" (ДБ) и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на проектокабинета. Това е станало с писма, подписани от председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Срещите с ИБГНИ, ДБ и БСП ще бъдат последователно една след друга във вторник следобед.

"Нагласата ни е да участваме в срещата с "Има такъв народ", каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Той уточни, че са получили поканата от партията-мандатоносител и председателският съвет на коалицията ще прецени по-нататъшните стъпки.

Миналата седмица от ДБ и ИБГНИ настояха да бъде подписан документ с основните приоритети на бъдещото правителство, както и да бъдат обявени имената на премиера и министрите.

По този повод ден по-късно Тошко Йорданов прочете декларация от трибуната в парламента, с която атакува ДБ и служебния министър на финансите Асен Василев. Йорданов отказа да разкрие имена и каза, че „съставът може да е от светци, но, ако няма подкрепа, това няма никакво значение“.

В петък президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Пламен Николов, депутат от "Има такъв народ".

Номинацията за министър-председател беше направена в последния момент, след като през целия ден представители на най-голямата партия в парламента потвърждаваха информациите, че това ще бъде Петър Илиев.

Във видео, публикувано във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обвини съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че иска постове. От своя старана, пак чрез Фейсбук, Иванов каза, че това не е вярно.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG