Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кирил Петков уволнява и шефа на ДКК. Четирима от директорите на ВМЗ Сопот са освободени


Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Съвета на директорите на "ВМЗ Сопот" още в четвъртък, но тогава това му беше отказано от ДКК
Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Съвета на директорите на "ВМЗ Сопот" още в четвъртък, но тогава това му беше отказано от ДКК

Министърът на икономиката Кирил Петков е издал протоколи за освобождаването на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ясен Спасов и е отнел достъпа му до сградата на структурата. Това става ясно от прессъобщение на държавната компания.

Самото освобождаване на Спасов ще бъде валидно след датата, в която е вписано в Търговския регистър. В съобщението се казва още, че се очаква то да бъде обжалвано в съда.

Веднага след отстраняването на Спасов бордът на директорите на ДКК e взел решение за освобождаването на четирима членове на Съвета на директорите на ВМЗ Сопот заради "тежко нарушение и неизпълнение на служебните задължения". От ДКК съобщават, че за решението им не е указван натиск, както и че преценката им е "независима и обективна".

Освобождаването на четиримата членове на Съвета на директорите във ВМЗ Сопот беше поискано от Кирил Петков още в четвъртък, но тогава от ДКК заявиха, че министърът няма "законово право да взима подобни решения еднолично и извън установената процедура".

Освен това от ДКК обявиха откриването на процедура за попълването на състава на съвета на директорите във ВМЗ Сопот.

Четиримата членове – Иван Карабатков, Кристина Стоянова, Тихомир Иванов и Георги Вълчанов, бяха назначени в последните дни на управление на правителството на Бойко Борисов. Нито един от четиримата няма общо с оръжейния бранд, припомнят от Медиапул.

Мястото си запазва изпълнителният директор на дружеството Иван Гецов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG