Връзки за достъпност

Извънредни новини

Софийската адвокатска колегия също проверява Петър Илиев


В края на септември Етичната комисия към Софийския университет заключи, че Илиев е плагиатствал в своя книга и препоръча на ректора да прекрати трудовите му правоотношения
В края на септември Етичната комисия към Софийския университет заключи, че Илиев е плагиатствал в своя книга и препоръча на ректора да прекрати трудовите му правоотношения

Софийският адвокатски съвет ще извърши проверка на адвокат Петър Илиев. Това става ясно от отговори на Софийската адвокатска колегия пред СЕГА.

В края на септември Етичната комисия към Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ заключи, че Илиев е плагиатствал в своя книга и препоръча на ректора да прекрати трудовите му правоотношения. Няколко дни по-късно самият Илиев обяви, че е напуска позицията на главен асистент в катедра „Конституционно право“, въпреки че първоначално отхвърли обвиненията и оспори компетентността на комисията.

„В Софийския адвокатски съвет е проведено обсъждане по повод становището на Етичната комисия на СУ по казуса с адв. Петър Илиев, както е огласено в медиите. Предвид данните в становището предстои да бъде извършена проверка в съответствие с правилата на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката, която ще приключи с решение на Съвета“, отговарят от Софийска адвокатска колегия пред СЕГА.

След изборите през юли Петър Илиев беше номиниран за кандидат за вътрешен министър във втория кабинет предложен от партия „Има такъв народ“. Той беше предложен за правосъден министър в първия проектокабинет, който също беше оттеглен.

След решението на Етичната комисия на СУ от „Има такъв народ“ се дистанцираха от случая с плагиатството на предложения от тях министър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG