Голямата картина: Имената на джуджетата излизат, а любовта към Русия е на първия ред

Американският режисьор Мартин Скорсезе беше отличен за цялостен принос на 74-ия филмов фестивал Берлинале. Берлин, 20 февруари 2024 г.

Здравейте, скъпи приятели,

Това е новият брой на Голямата картина - седмичният бюлетин на Свободна Европа. В събота сутрин ви изпращаме само няколко истории, без които не можете.

Висши прокурори, хора с прякори, изземване на бизнеси, тайно незаконно дело. Става дума за престъпна схема, толерирана години наред. Прокуратурата бездейства, но не случайно, а за да я използва в подходящ момент. Това не е сценарий, а истинска история. Ето


Вече 2 години продължава войната, която Путин води в Украйна. Тя започна по един начин и с едни аргументи, но междувременно се промени. Разберете как. Сега предстои промяна в стратегията на Киев. Успехът ѝ обаче зависи от едно нещо.

Междувременно българска партия обвинява Запада, че избива руската опозиция и вижда войната в Украйна като връщане на територии. Български депутати посещават форум на партията на Путин в Москва, а лидерът им чете демонстративно "Росийская газета" на първия ред в българския парламент по време на заседание. Защо "Възраждане" държи да покаже, че обича Русия на Путин.

Същата тази Русия притежава имоти в София. Никое друго чуждо посолство не притежава толкова, колкото руското. Оказва се обаче, че иска още. Научете кои са имотите, които Русия търси и на какво основание.

Една партия на 34

Тя е на 34 години. И през нея може да се разкаже цялата история на българския преход. Тя стои на първия ред в парламента, но името ѝ често е слагано в едно изречение със "задкулисие". Вероятно се досещате, че това е партията, която носи името Движение за права и свободи. Къде беше и къде стигна ДПС.

Ако този бюлетин ви харесва, абонирайте се тук!

С най-сърдечни поздрави,

Нели Делчева