Връзки за достъпност

Извънредни новини

Три минути: Путин се прицелва, Божков и Домусчиев в атака. И Маркс


Руснаци гледат речта на президента си Владимир Путин.
Руснаци гледат речта на президента си Владимир Путин.

Добро утро.

Ден след като Свободна Европа съобщи за съдебното решение, че един от правните съветници на президента е злоупотребил с лични данни, ГЕРБ призова държавния глава да го освободи. Става дума за бившия депутат Борислав Цеков, но и за назначения от президента в Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки - двамата са заедно в историята с чужди ЕГН.

Случаите на морбили в България вече са 32, съобщи Министерството на здравеопазването. Почти всички са в област Благоевград. Не очаквайте от нас да бъдем обективни по тази тема и да ви представим “другата гледна точка”, която отрича ваксините. Може да си припомните безспорните факти - ваксините спасяват човешки животи. Ако не ви се чете, може да видите това видео, дълго е само 2 минути.

Диагнозата на генералния директор на БНТ Константин Каменаров е “остра вирусна инфекция”. След като колегите му излъчиха репортаж с негово участие от събитие в Брюксел, Софийският градски съд разпореди проверка на болничния лист, заради който той не се яви на съдебното заседание. Ако ви обърква нещо, Борис Митов е разказал всичко в тази история за алкохол, билки, отслабване и още нещо.

Футболните босове

Шведският собственик на Нова тв MTG нито потвърди, нито отрече масово тиражираната у нас информация, че шефът на КРИБ и “Лудогорец” Кирил Домусчиев ще бъде новият собственик на телевизията. В медийните среди това отдавна е тема, очакваме официално съобщение в близките дни.

Хазартният бос Васил Божков вече бил платил малко над 3 млн. лв. задължения на “Левски”, предстои да плати още около 1,5 млн. лв. на НАП, а общите дългове са почти 32 милиона. Божков ще е новият реален собственик на футболния клуб, а колегите от “Дневник” следят подробно темата.

Путин се прицелва

„Нека САЩ пресметнат колко далекобойни и бързи са нашите оръжейни системи. Нека първо сметнат това, а после да взимат решения да заплашват нашата страна“, каза президентът на Русия Владимир Путин. В годишната си реч “За състоянието на нацията” той предупреди, че ракетните системи на Москва ще бъдат насочени не само към въоръжението на САЩ, но и към „центровете, в които се взимат решения за използването на ракетни комплекси”.

Българските служби бяха принудени да проверят случая с руския олигарх Сергей Адониев, след като Свободна Европа разказа неговата история - получил българско гражданство, защото обещал инвестиции, но никой не забелязал факта, че е осъден в САЩ. Е, инвестиции в България също не е направил, установи проверката на ДАНС. Междувременно парламентът одобри протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО без гласовете на БСП, защото те все още бойкотират заседанията. А партията “Воля” на Веселин Марешки се нанася в историческата сграда на СДС на “Раковски” 134. Не е шега, истина е.

И две препоръки

Българинът Красимир Анев спечели титлата на Европейското първенство по биатлон в Беларус в индивидуалната дисциплина на 20 км. В “Спортал” може не само да прочетете за този успех, но и да видите видео от представянето на Анев.

А китайската комунистическа партия е направила нов анимационен сериал за живота на Карл Маркс. Първият епизод е гледан над 3 милиона пъти само през първото денонощие. Отделете по-малко от 2 минути, за да видите за какво става дума. Хубав ден.

Искрено ваш,

Иван Бедров

  • 16x9 Image

    Иван Бедров

    Иван Бедров е директор на българската служба на Радио Свободна Европа. Има над 25 години опит в български и международни медии, сред които бТВ, БНР, Клуб Z, Дойче веле и Радио Свободна Европа.

XS
SM
MD
LG