Връзки за достъпност

Извънредни новини
Никола Минчев от ПП по време на парламентарното заседание, 30 ноември 2022 г.

на живо След изборите: Парламентът отхвърли предложението на ПП за нов бюджет за 2023

На 2 октомври българите избраха ново Народно събрание, в което нито една партия няма мнозинство. В този блог следим политическите събития след изборите и опитите за съставяне на правителство. Разпределението на депутатските места в новия парламент е:

ГЕРБ-СДС - 67

"Продължаваме промяната" - 53

ДПС - 36

"Възраждане" - 27

БСП - 25

"Демократична България" - 20

"Български възход" - 12

14:33

Парламентът отхвърли предложението на ПП за нов бюджет за 2023 г.

Парламентът отхвърли предложената от "Продължаваме Промяната" (ПП) декларация, в която се настоява служебният кабинет да внесе нов проект за бюджет за 2023 г. Дебатите продължиха почти през целия пленарен ден в сряда, след като във вторник депутатите решиха да удължат действието на Закона за бюджета за тази година.

С 86 гласа "за", 127 "против" и един "въздържал се" Народното събрание отхвърли документа. Той беше подкрепен само от “Демократична България” и БСП. В него ПП иска “служебното правителство да изпълни задълженията си, произтичащи от Кодекса за социалното осигуряване и от Закона за здравното осигуряване”, и да внесе законопроекти за бюджетите на Държавното обществено осигуряване и НЗОК.

Съпредседателят на ПП Асен Василев каза, че е “безотговорно” държавата да бъде оставена без бюджет.

“Бизнесът няма как да планира, няма макрорамка на държавните разходи”, каза той.

Според ДПС обаче искането за нов бюджет е мотивирано с “възможността да се взимат нови дългове, които да се използват за социални плащания, вместо за инвестиция”.

Дебатите прераснаха във взаимни нападки между партиите. Стигна се до заявката на Асен Василев, че ще съди Делян Добрев от ГЕРБ заради изказване за управлението на кабинета “Петков”, че неговите "посредници са слагали върху цената на "Газпром" едни 30%, които да се разпределят по офшорките”. От ГЕРБ нееднократно са казвали това.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че отказът от внасяне на нов бюджет е "заложен капан от президента" и че “служебният кабинет е превзел държавата”.

09:24

"Пазят се по-добре от държавния резерв". ПП отрича обвиненията на БСП за кодовете на машините

Кодът за машините беше достъпен за абсолютно всички партии, няма как да има манипулации, казаха от "Продължаваме промяната" след обвиненията на БСП, че са им предложили да оттеглят законопроекта за връщане на хартиената бюлетина в замяна на кодовете. Съпредседателят на ПП Кирил Петков вече каза, че това е лъжа и че ще съди Георги Свиленски, който направи това твърдение.

"Няма как да вземеш кода и да го манипулираш, това са хиляди страници писан код, и след което ръчно да минеш всяка една машина да подмениш кода. Те не са свързани с интернет. Пазят се по-добре от държавния резерв", коментира в сряда сутринта пред БНТ депутатът от ПП Венко Сабрутев.

Според него твърденията за флашки и манипулиране на машини имат за цел да отклонят реалния дебат - защо се връща хартията - "за да може хартиената мафия да си върне статуквото и да се върне още по-силна в парламента".

"Абсолютно невъзможно е да се манипулира гласуването с машини. Всеки софтуер се състои от кодове, даже ПИН-а е код, с който може да се влезе", коментира и проф. Иван Тодоров - акционер и член на Съвета на директорите в "Сиела Норма", която обслужва машините. Той уточни, че ЦИК има всички софтуерни кодове и съответно всички членове имат достъп до тези кодове. Всички партии, представени в ЦИК, също имат достъп до въпросните кодове, до пълния софтуерен код без никакво изключение.

10:47 29.11.2022

Даниел Митов посъветва "Демократична България" да се разграничи от ПП 

Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов посъветва “Демократична България” (ДБ) да се разграничи от “Продължаваме промяната” (ПП). Той коментира темата във вторник пред бТВ по повод преговорите за съставяне на редовен кабинет.

“Демократична България” се държат като присъдружна организация на "Продължаваме промяната". Трябва да разберат, че “Продължаваме промяната” им носи само негативи”, заяви Митов.

Преди ден колегата му Тома Биков коментира, че ГЕРБ не може да предложи решение на политическата криза в страната без подкрепата на ДБ.

Партията на Бойко Борисов постоянно лансира тезата, че трябва да сформира правителство заедно с “Демократична България”, но позицията на обединението е, че няма да подкрепи състав на кабинет с мандата на ГЕРБ.

09:04 29.11.2022

Без "Демократична България" не може да има правителство, смята Христо Иванов

Очевидно е, че без “Демократична България” (ДБ) не може да се състави правителство, което да придвижи страната напред. Това каза съпредседателят на обединението Христо Иванов пред Нова телевизия във вторник. По думите му кабинет без ДБ аритметично е възможен, “но политически - не”.

Иванов потвърди позицията на формацията, че не би участвала в управление, съставено с първия мандат на ГЕРБ, но отбеляза, че с втория, който ще получи “Продължаваме промяната” (ПП), “трябва да се опита”.

“Радвам се, че и колегите от ПП заявиха, че трябва да се работи за реализация на втория мандат. Нима нови избори са по-добър вариант“, попита съпредседателят на “Демократична България”.

Той определи моментната политическа ситуация като много лоша и добави, че няма добри опации за управляващо мнозинство, са “само лоши и по-лоши”. В тази връзка той каза, че евентуална коалиция между ГЕРБ и ДПС не е добре да се случва.

09:13 28.11.2022

Политическата криза не би се решила без ДБ в управлението, каза Тома Биков от ГЕРБ

Формации, които са били в "тежък конфликт", трябва да управляват заедно. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на Нова телевизия в понеделник. "Нашата най-голяма задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на "Демократична България", каза още той, след като беше попитан за евентуална коалиция с БСП и ДПС с мандат на "Български възход".

Биков добави още, че създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза, а понякога възможност за задълбочаването ѝ, както би се получило, ако управляват с БСП. "Решение, без участие на „Демократично България” във формулата, не би могло да се намери”, добави той.

„Мисля, че една конструкция, която оставя ДБ извън управлението на страната, ще бъде нестабилна. Разбира се ние ще понесем единствени негатива. Ние нямаме проблем с това. Но проблемът е, че няма да има смисъл от поемането от този негатив”, каза Биков.

17:14 27.11.2022

Стефан Янев би подкрепил всеки кабинет, съставен при ясни правила и приоритети

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев е оптимист за съставянето на кабинет, а ръководената от него политическа сила би подкрепила кабинет както на ГЕРБ, така и на "Продължаваме промяната", тъй като целта ѝ е да работи в интерес на българските граждани. Това каза той в неделя в ефира на БНР.

Янев призова останалите партии да престанат да комуникират чрез медиите и да дадат конкретни предложения.

"В момента на масата няма сложено нищо конкретно. В медиите се подхвърлят идеи. Трябва да ги видим систематизирани на едно място. Когато такова потенциално коалиционно споразумение е добило плътност и конкретност, тогава можем да кажем дали го подкрепяме. Говорене през медиите дава вид, че не е сериозно всичко това", каза Янев.

Според Янев промените в Изборния кодекс, с които се предвижда връщането на хартиената бюлетина, не са толкова ключов въпрос, по който партията му може да постави червена линия пред някоя друга политическа сила. Той каза, че партията е за изцяло машинно гласуване, но няма да види нищо драматично, ако това не се запази.

В понеделник Румен Радев се среща със Стефан Янев за последната си консултация с парламентарно представените партии. „Български възход“ е най-малобройната партия в Народното събрание, затова срещата на държавния глава с нея е седма подред. След това президентът трябва да връчи първия мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ.

13:11 27.11.2022

Машинното гласуване без хартиени бюлетини нарушава Конституцията, каза Карадайъ

Машинното гласуване без хартиени бюлетини е нарушаване на Конституцията и тази технология ограничава гласоподавателите, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю в неделя по бТВ.

„Гласуването е задължително. Технологията, с която ограничават българския гражданин, който иска да гласуват да не може да гласува, за тях е морал. Трябва да се ръководим от интересите на народа, а не да ограничаваме народа“, каза Мустафа Карадайъ пред bTV.

В петък депутатите в Народното събрание обсъждаха предложенията за промени в Изборния кодекс над 11 часа, но гласуването им остана за следващата седмица. ГЕРБ, ДПС и БСП искат връщането на хартиената бюлетина и това тя да замести частично или изцяло машинното гласуване. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са против, защото смятат, че хартиените бюлетини дават възможности на тези три партии да манипулират изборния вот.

Лидерът на ДПС в неделя отрече подобни обвинения и каза, че не вижда нищо смущаващо там, където се гласува за ДПС, а там, където това не се случва. Той беше попитан защо на последните два вота, когато се гласуваше с машини в почти всички секции, се наблюдаваше увеличение на подвижните урни, в които се гласуваше с хартиени бюлетини, основно в районите, които традиционно гласуват за ДПС. По думи на Карадайъ това означава, че партийните структури са си свършили добре работата и са обяснили на гласоподавателите, които не могат да стигнат до избирателните секции, какво са правата им и как да се възползват от мобилните секции.

10:05 27.11.2022

Петков отказа предложението на Борисов за кабинет за шест месеца с общи политики

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отхвърли предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за сформиране на съвместен кабинет само за 6 месеца, за който да се подпише документ за работа по конкретни политики.

Борисов направи това предложение в събота в Стара Загора. В неделя сутринта в ефира на бТВ Петков отново каза, че партията му няма да подкрепи кабинет с първия мандат на ГЕРБ.

„За втория мандат сме дали заявка за правителство на малцинството с „Демократична България“, каза още Петков.

Според Борисов подобно намерение за кабинет само с 72 депутати е „несериозно“.

Петков коментира и обвинението, отправено от Георги Свиленски от БСП, че ПП е предложила на БСП да оттегли законопроекта за връщане на хартиените бюлетини, в замяна на което да им даде кодовете за машините.

"Моите думи към Георги Свиленски бяха, че сме готови да подкрепим всякакъв одит и външна проверка на кодовете, за да получат БСП пълната сигурност и да не подкрепят хартиената бюлетина. След това той направи лъжа, преправяйки това, което казах. Затова сега ще го съдя", каза Петков.

За да са уверени социалистите в сигурността на работата на машините за гласува, той предложи на БСП да се обърнат към специалисти, които да извършат одит на кодовете.

18:29 26.11.2022

Борисов предложи кабинет за "едни шест месеца" с общи приоритетни политики

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи подписване на документ с приоритетни политики и сформиране на правителство за половин година или до местните избори. Това стана на конференция в събота в рамките есенната регионална академия на Жени-ГЕРБ, която се провежда в Стара Загора.

Според Борисов това е начинът партиите "да не се оцапат с коалиции, които не искат". "Да положим усилия, да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства", каза той по отношение на кабинета на Кирил Петков, чието управление атакува неколкократно. "Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72-ма депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ГЕРБ, или с "Възраждане", но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи", добави Борисов.

Той няколко пъти се позова на вчерашното изказване на депутата от БСП Георги Свиленски, който обвини "Продължаваме промяната", че е предложила кодовете на машините за гласуване на левицата, ако тя оттегли подкрепата си за връщането на хартиената бюлетина. Лидерът на партията Кирил Петков каза, че ще съди Свиленски за това изказване.

18:14 26.11.2022

Петков заплаши Свиленски от БСП с дело за клевета

Георги Свиленски от БСП обвини "Продължаваме Промяната"(ПП), че са им предложили да оттеглят законопроекта за връщане на хартиените бюлетини, в замяна на което да им дадат кодовете за машините. Това стана по време на над 11-часовите разговори за промените в Изборния кодекс в парламента вечерта в петък. Лидерът на ПП Кирил Петков отговори, че това е лъжа и ще заведе дело за твърдението срещу Свиленски.

"Защо няма да го оттеглим? Защото откраднахте изборите. Затова БСП няма да оттегли закона. Защото вашият съпредседател и бивш премиер дойде и каза "Оттеглете закона и ще ви дам кодовете". Кой е той, че ще държи кодовете на машините? Това, че стоим и мълчим не значи, че не можем да говорим", каза Свиленски.

"Моля да се поправите и да оттеглите вашите твърдения. Единственото, което ви казах е, че ние сме готови и пак го заявявам, да подкрепим всякакви предложения за одитиране на кода на машините", каза Петков. "Следващата седмица ще подам дело, иск срещу вас, както подадох и за г-н Борисов", добави той.

10:46 26.11.2022

Парламентът обсъжда над 11 часа промените в Изборния кодекс

Депутатите в Народното събрание обсъждаха предложенията за промени в Изборния кодекс над 11 часа. Заседанието продължи след полунощ, като гласуването беше оставено за следващата седмица.

Те приеха изменения в първия параграф на Кодекса, които засягат въвеждане на преброителни центрове за хартиените бюлетини, видеонаблюдение на процеса на броене на бюлетините след края на изборния ден, премахване на тъмните стаички и поставяне на паравани на тяхно място, функцията на обществения съвет към ЦИК, район "Чужбина", както и дали да остане електронният протокол от машината.

ГЕРБ потвърди, че ще се оттегли от предложенията си за закриване на Обществения съвет към ЦИК, премахване на район "Чужбина" и увеличаване на прага за подаване на заявления за разкриване на секция. "Демократична България" и "Продължаваме промяната" отново обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП, че с връщането на хартиените бюлетини се обезсмислят машините.

14:59 25.11.2022

Радев ще проведе консултации с "Български възход" в понеделник

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с „Български възход“ в понеделник 28 ноември от 14 ч. Това е последната среща, която държавният глава трябва да проведе с партиите в парламента, след което трябва да връчи първия мандат на победителите от изборите ГЕРБ-СДС.

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев беше част от администрацията на президента и служебен премиер в два от служебните кабинети, назначени от Радев.

В случай че от ГЕРБ не успеят да изпълнят първия мандат, вторият мандат трябва да отиде при „Продължаваме промяната“, а третият мандат може да бъде връчен от президента на партия по негов избор.

13:58 25.11.2022

ПП да не се отказва от втория мандат, поиска Христо Иванов

Съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов отправи призив към „Продължаваме промяната“ (ПП) да не се отказват от опит за съставяне на кабинет с втория мандат. Думите му дойдоха по повод изказванията на хора от партията на Асен Василев и Кирил Петков, че ако промените в Изборния кодекс бъдат приети, те ще върнат неизпълнен втория мандат, ако такъв им бъде връчен.

„Алтернативите са толкова лоши, че не бива прибързано да затваряме този прозорец. И нашият призив към колегите от „Продължаваме промяната“ ще бъде да продължим да разсъждаваме върху тази тема“, каза Иванов.

По думите му не всички мостове към БСП са били изгорени и че е възможно със социалистите да се разговоря по теми като съдебната реформа. Иванов каза още, че разговорите за явяване с общи кандидатури с ПП на местните избори през 2023 г. са само на начален етап.

11:49 25.11.2022

ГЕРБ вкара Изборния кодекс в петъчната програма на парламента

По искане на ГЕРБ-СДС беше променена петъчната програма на Народното събрание. С гласовете на депутатите от партията, както и с подкрепа от ДПС и БСП като втора точка от програмата на парламента беше прието да продължат дебатите и гласуванията на промените в Изборния кодекс.

В същото време гласуванията за бюджета и парламентарният контрол бяха отложени за следващата седмица.

Промените в Изборния кодекс като връщането на хартиената бюлетина, закриване на район „чужбина“, премахване на поетапното въвеждане на дистанционно електронно гласуване и др. бяха приети в среднощно заседание от мнозинството на ГЕРБ, БСП и ДПС в правна комисия на 17 ноември.

Последваха протести срещу готвените промени, след които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от партията ще се откажат от голяма част от промените и няма да ги правят в спешен порядък. Въпреки това депутатите на ГЕРБ-СДС, с помощта на тези от БСП и ДПС, започнаха гласуванията в пленарна зала.

10:56 25.11.2022

Младежкото обединение на БСП в София прие декларация срещу хартиените бюлетини

Младежкото обединение на БСП София не подкрепя хартиеното гласуване. Това заявиха членовете му с декларация, публикувана във Фейсбук.

„Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на “БСП за България” внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-ото Народно събрание личност от партията- олицетворение на модела на задкулисие и корупция“, пишат от младежкото БСП.

От там добавят, че машинното гласуване „ограничи порочната практика за обявяване на голям брой от гласовете на българските граждани за недействителни, успя да възпрепятства до голяма степен купения и контролирания вот“ и припомнят, че това е била тезата на социалистите преди две години.

Промените в Изборния кодекс, свързани с връщането на гласуване с хартиена бюлетина, бяха предложени от БСП. По-късно мнозинството в парламентарната правна комисия от ГЕРБ, ДПС и БСП прие и други промени в Изборния кодекс на второ четене.

„Парламентарната група на „БСП за България“ доброволно се отказа от спечелената от нашата партия битка, с което даде възможност на политическите ни опоненти да ни атакуват като част от така нареченото „статукво“, казват още от младежката БСП в София.

16:04 24.11.2022

"Безплодни процедури". ПП забави приемането на промените в Изборния кодекс

След близо 3 часа спорове, процедурни хватки и взаимни обвинения депутатите успяха да гласуват само заглавието на Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс (ИК), връщащ хартиените бюлетини. Това стана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП, които имат мнозинство. Те инициираха и спешното разглеждане на промените в ИК от Народното събрание (НС) в четвъртък. Измененията бяха прокарани на второ четене от правната комисия миналата седмица на продължило около 18 часа заседание, отново с подкрепата на тези три партии.

Разглеждането беше затруднено от "Продължаваме промяната" (ПП), която първоначално поиска да бъде променен дневният ред на заседанието в четвъртък. Стигна се до напрежение и струпване на депутати пред трибуната на председателстващия Йордан Цонев (ДПС). Той отстрани Настимир Ананиев от ПП за едно заседание заради нарушаване на реда в залата.

Депутати от партията му блокираха трибуната, докато председателят на правната комисия Радомир Чолаков (ГЕРБ) се опитваше да чете доклада за второто четене на промените в ИК. По-късно, след призиви от депутати от ПП, Цонев отмени наказанието на Ананиев.

Кирил Петков обсъжда с депутати от ДБ заседанието в четвъртък.
Кирил Петков обсъжда с депутати от ДБ заседанието в четвъртък.

В хода на дебатите ПП няколко пъти направи предложение за отлагане на разглеждането на законопроекта, но то не беше прието. Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова повтори, че партията ще оттегли някои от предложенията си, направени между първо и второ четене.

В крайна сметка споровете се завъртяха около заглавието на промените в изборния закон. Николай Денков от ПП предложи то да бъде “Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс с цел осигуряване на контрол върху вота на избирателите от страна на партийните централи”. Надежда Йорданова от “Демократична България” (ДБ) предложи заглавие “Закон за нарушаване на доверието в изборния процес”. Тя определи измененията като “взрив на доверието” на избирателите и “ограничаване на правата” им.

Предложенията им обаче така и не бяха подложени на гласуване. “Целият ден посветихме на тези безплодни процедури - Народното събрание да не може да приеме единственото безспорно нещо - наименованието на законопроекта”, каза председателстващият заседанието в края на деня Росен Желязков. След като заглавието все пак беше прието, той разпусна депутатите.

11:21 24.11.2022

ГЕРБ, ДПС и БСП вкараха промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента

С гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП промените в Изборния кодекс, връщащи хартиените бюлетини, бяха вкарани в дневния ред на заседанието на парламента в четвъртък.

Те бяха прокарани на второ четене от правната комисия миналата седмица на продължило около 18 часа среднощно заседание, отново с подкрепата на тези три партии.

"Това е доста ясна заявка за парламентарните групи, които променят тези проблеми, накъде са се насочили", коментира Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

Колегата му Андрей Гюров настоя за разглеждане да бъде включено и предложение за създаване на временна комисия, която да обсъди промените в изборните правила, но това така и не се случи.

Окончателното гласуване на промените в Изборния кодекс беше вкарано в дневния ред на депутатите със 124 гласа "за" от ГЕРБ, ДПС и БСП срещу 101 "против" от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Възраждане" и "Български възход".

14:33 23.11.2022

"Да се забърза". "Продължаваме промяната" с призив към президента за даването на мандатите

Президентът трябва да се забърза с даването на мандатите, за да може страната да излезе от това безвремие, в което сме вече втори месец. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след като Румен Радев проточи консултациите с партиите и дори съобщи, че ще връчи третия мандат чак след Нова година. Целта е, ако и с него не може да бъде съставен кабинет, новите избори да са през март.

"Консултациите виждаме до какъв резултат доведоха - точно нулев. Затова са отговорни основно ГЕРБ, които са импотентни да съставят кабинет или каквато и да е подкрепа. Ние не сме видели дори какво предлагат", добави той на съвместен брифинг с "Демократична България".

На него двете формации съобщиха, че имат готовност заедно да работят за формиране на правителство на малцинството с втория мандат. Тяхната формула обаче включва пакет от законодателни мерки, за които ще очакват подкрепа от други партии преди връчването на мандата.

18:44 22.11.2022

Борисов защити изборните машини въпреки подкрепата на ГЕРБ за хартиените бюлетини

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза във вторник, че машините за гласуване „са добри и ни вършат работа. Затова винаги сме поддържали машинното гласуване". Изказването му се разминава с цялостната позиция на ГЕРБ за машините. Преди дни депутати от неговата партия и от БСП и ДПС в правната комисия приеха ключово решение за връщане на хартиените бюлетини.

"Щом са наречени от Христо Иванов „Борисовки”, тогава мога да кажа, че лоши „Борисовки”, добави той. Също така лидерът на ГЕРБ потвърди, че партия е готова да оттегли част от предложените промени в Изборния кодекс, като за първи път допусна депутатите от ГЕРБ да подкрепят идеята на "Демократична България" за въвеждането на преброителни центрове.

Борисов каза още, че от партията не бързат със съставянето на правителство. „Бърза работа нямаме. Основната ни цел е съставянето на правителство, а не Изборен кодекс за след 4 години", каза той.

09:26 22.11.2022

ДБ ще настоява обсъждането на промените в Изборния кодекс да започне отначало

"Демократична България" ще настоява обсъждането на промените в Изборния кодекс да започне отначало. Това каза в ефира на БНТ във вторник бившият правен министър Надежда Йорданова. По нейни думи по време на 18-часовото заседание на правната комисия, на което беше разгледан проектът за промени в ИК, от БСП са допуснали ГЕРБ да променят целия им законопроект и накрая са подкрепили предложенията на ГЕРБ вместо своите собствени.

"Дали това е въпрос на предварителна уговорка или последващи преговори не знам, но фактите са, че в правна комисия БСП поддържаха предложенията на ГЕРБ, а не своите", каза тя.

Йорданова потвърди позицията на ДБ, че партията няма да подкрепи мандат с правителство на ГЕРБ, като каза, че общите теми между двете формации не могат "да заметат големите разлики" в политиките по върховенството на закона и корупцията.

"Поведението на ГЕРБ показа, че нищо старо не е забравено, а нищо ново не е научено. Видяхме лошите практики от 44-ото Народно събрание в много по-кондензиран вид. Буди недоумение, че ГЕРБ като първи мандатоносител и към настоящия момент не казват каква формула ще предложат – от кого биха очаквали подкрепа, как ще действат", каза още Йорданова. Тя не отговори директно дали ДБ би разговаряла с БСП при втория мандат на "Продължаваме промяната" и каза, че това е въпрос към ПП.

Заредете още

Facebook форум

XS
SM
MD
LG